Onze service


Door de unieke samenwerking met Biblioplus en hierdoor met alle bibliotheken in Nederland, kan Bibliobeek aan klanten heel veel boeken, tijdschriften en e-boeken leveren. In Bibliobeek vindt u een uitgebreide collectie boeken voor volwassenen, zowel over onderwerpen als fictie. Er zijn tijdschriften aanwezig over allerlei onderwerpen (koken, consumenteninformatie, tuinieren, psychologie etc.)

Via Biblioplus.nl kunt u alle boeken reserveren die u maar wenst en later afhalen in Bibliobeek. Ook is sinds kort mogelijk om e-boeken te downloaden via www. Biblioplus.nl. Dit is inbegrepen bij uw abonnement! Bibliobeek biedt alle mogelijkheden van een landelijke bibliotheek. Ook aan alle activiteiten op boekengebied wordt aandacht besteed. Bijvoorbeeld aan de Boekenweek, Nederland leest, de poëzie-week, de maand van het spannende boek.

Daarnaast biedt Bibliobeek ook een boekenruildienst aan. U kunt een actueel boek ruilen tegen een ander boek van deze boekenruildienst!

BIEB op School De Bibliotheek-op-school.
Sinds 2016 is er voor basisschool Laurentiushof ín Bibliobeek een eigen schoolbibliotheek ingericht, de zogenaamde Bibliotheek-op-school. De samenwerking tussen school en bibliotheek is hierdoor intensiever en alle kinderen kunnen gemakkelijker een boek lenen.
Er worden speciale projecten uitgevoerd voor de basisschool met en over boeken. Omdat er uitgeleend wordt via een speciaal uitleensysteem is bij te houden hoeveel en wat leerlingen lezen.
Wat is er geregeld hiervoor:
1. Er zijn heel veel nieuwe boeken (2000!) in de Bibliotheek-op-school bij gekomen.
2. De boeken zijn in 4 verschillende ‘werelden’ ofwel thema’s in de kast geplaatst: Ontdekken, Denken & Dromen, Mens & Natuur, Spannend & Actief.
3. Er zijn meer boeken voor peuters (3-) en kleuters (3+) én er is een aparte kast voor babyboeken.
4. Alle groepen komen elke 3 weken met de klas naar Bibliobeek om hun boeken te ruilen.
5. Er is een nauwe samenwerking met de school rondom projecten en activiteiten. (Sinterklaas, Kinderboekenweek, Nationale voorleesdagen, etcetera)
6. Buiten schooltijd kunnen nog steeds alle kinderen uit Vierlingsbeek, Groeningen, Maashees, Holthees, Vortum-Mullem enz. gewoon een boek lenen uit de jeugdcollectie van Bibliobeek!