Wat is  ‘Happen en Stappen’?

 

De Vogelhuis Proeverij Wandelroute is een route van ± 13 kilometer in de omgeving van Vierlingsbeek met 3 culinaire rustplaatsen bij Restaurant De Vier Linden, Restaurant De Overbeek en Pannenkoekenrestaurant ’t Genot. Tijdens de route kunt u meerdere nestkastjes, prachtige natuur en historie zien. In de routebeschrijving staat extra informatie over verschillende bezienswaardigheden van de route, ook komt u onderweg informatieborden met detail informatie tegen.

Op de 3 culinaire rustplaatsen hebben de restaurants twee heerlijke menu’s voor deze route samengesteld. U kunt tijdens de Vogelhuis Proeverij Wandelroute namelijk kiezen voor 2 menu-variaties (drankjes zijn exclusief):

 1. Menu: “In drie happen” à  € 17,50 per persoon (een volledige lunch)
  en
 2. Menu: “De drie heerlijkheden” à € 32,50 per persoon (een culinaire proeverij)


Hoe is Happen en Stappen ontstaan?
Vrijwilligers van Bibliobeek hebben in 2013 deze mooie wandelroute uitgezet en in samenwerking met Restaurant De Vier Linden, Restaurant De Overbeek en Pannenkoekenrestaurant ’t Genot is de hap en stap formule verder uitgewerkt. Vele wandelaars hebben inmiddels al genoten van de mooie natuur en de lekkere gerechten.


Meer informatie over  Happen en Stappen:

 • De tijdsduur van de route is ongeveer 4 uur tot 4,5 uur.
 • U kunt de route lopen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. (Op andere dagen voor groepen vanaf 20 personen in overleg.) Na aanmelding ontvangt u een bericht of u op de gewenste dag/tijdstip kunt starten en tevens de adresgegevens van het startpunt.
 • Aanvangstijd is tussen 11.00 uur en 13.00 uur. U ontvangt de routebeschrijving bij het eerste restaurant.
 • Kinderen onder 12 jaar betalen niet voor de route maar kunnen naar wens bestellen bij de diverse locaties en dit apart afrekenen. Bestel hiervoor wel een gratis kaartje, zodat aan de tafels in de restaurants wel met het juiste aantal zitplaatsen rekening gehouden wordt.
 • De route is minder geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
 • Aanmelden kan tot 24 uur voorafgaande aan de gewenste wandeldag.

 • Bij het kopen van de toegangskaarten moet u de door u gewenste aanvangstijd en datum doorgeven. De organisatie zal vervolgens nakijken of er geen speciale omstandigheden zijn waardoor er bij een of meerdere restaurant geen plaats is (of dat een of meerdere restaurants gesloten zijn). Mocht een van deze omstandigheden zich voordoen dan wordt hierover met u contact opgenomen en wordt er een alternatief gezocht (ander restaurant, andere datum, afzegging, ….).


  We snappen ook dat er wellicht omstandigheden zijn waardoor later blijkt dat u de tijd of datum wilt verplaatsen, bijvoorbeeld weersverwachtingen voor de gekozen wandeldag. U kunt daarom kosteloos tot 24 uur voorafgaande aan de opgegeven wandeldag de datum of het tijdstip verzetten.


  Voor aanmelding en betaling van Happen en Stappen:
  zie www.mijnwebwinkel.nl/winkel/happen-en-stappen/