Wat is ‘Beek an Tôffel’?


Tien hobbykoks uit Vierlingsbeek en Groeningen bereiden en serveren enkele keren per jaar een maaltijd in hun eigen huis. De ene kok heeft ruimte voor b.v. 10 gasten en de andere kok wil maximaal 4 gasten ontvangen. Iedere kok heeft een eigen talent, maakt een eigen dinersamenstelling en creëert zijn/haar eigen sfeer. Het is voor de gasten een verrassing met welk gezelschap zij aan tafel zitten.

    


Hoe is Beek an Tôffel ontstaan?
Toen in 2011 een doorstart werd gemaakt met Bibliobeek zijn er diverse ideeën uitgewerkt om de leefbaarheid in het dorp en de exploitatie van de bieb te versterken. Een van die activiteiten was Gêf ut dûr; een talentenprogramma waarbij dorpsgenoten hun talenten inzetten voor het dorp. De afgelopen jaren werd via Gêf ut dûr workshops en activiteiten georganiseerd op het gebied van; social media, bloemschikken, hout bewerken, opruimen, zelfcoaching, wandelen, Nia dansen, hardlopen, bootcamp, djembé, wijnproeverij en Beek an Tôffel.

Beek an Tôffel is een blijvend succes gebleken en het concept groeit nog steeds.

Hoe werkt Beek an Tôffel?
Gasten geven zich via www.vierlingsbeek-groeningen.nl/verkoop-verhuur/ op voor een bepaalde datum en krijgen enkele dagen vooraf te horen bij welke kok zij zijn ingedeeld. Tot op het laatste moment blijft het een verrassing wie de mede-tafelgenoten zijn. In principe zit je in ieder geval aan tafel met diegene waarmee je jezelf aanmeldt. We proberen verder zoveel als mogelijk de gasten te mengen zodat je iedere keer weer met een ander gezelschap aan tafel zit.

Koningsmaal
Het jaarlijkse koningsmaal is inmiddels een traditie geworden. Ieder jaar bereiden de koks samen  een uniek koningsmaal. Dit koningsmaal wordt voor ongeveer 30 gasten op een unieke locatie geserveerd.

Wie zijn de koks?
Onze koks zijn: Stephan Winkelmolen, Jacq Bus, Riet Verstegen-Verbeeten, Han en Dineke Morsink, Maarten Berbers, Esther Bunen, Maike Ebben/Tonny Thijssen en Jan van Bergen

Voor de actuele data en aanmelding Beek an Tôffel:
zie www.vierlingsbeek-groeningen.nl/evenementen/beek-an-toffel/